Khamis, 31 Januari 2013

Memperbetulkan Kekeliruan

Hancurkan PAS yang memperlakat Agama Islam
PAS adalah sebuah parti politik. Islam adalah agama yang di redho' oleh Allah Subhanahuwataala di dunia dan akhirat. PAS terpesung terlalu jauh kerana memperalatkan agama Islam untuk meraih sokong orang yang beragama Islam di Malaysia ini. Pemimpin-pemimpin mereka sering mengeluarkan sesuatu yang bertentangan dengan akidah agama Islam. Banyak contoh-contoh kita semua telah ketahui, diantaranya menentang sesama bangsa yang berlainan idealogi dengan mereka adalah jika mati, mati tersebut dianggap syahid.

Bagi orang-orang Melayu yang kurang berpengetahuan mendalam akan tuntutan dalam agana Islam itu, mudah menjadi dan menerima fatwa-fatwa songsang yang di keluarkan oleh pemimpin mereka. Alangkah ruginya pemimpin-pemimpin yang berada didalam Parti Pas, diantaranya yang sudah menjejakan kaki menunai haji rukun Islam yang kelima itu masih tidak faham makna Islam yang sebenar.

Dianataranya lagi, mengundi atau menyokong parti PAS mati kelak masuk syurga. "ADAKAH SYURGA ALLAH ITU DI MILEKI OLEH PEMIMPIN PAS?

P/S sendiri pikir ekk..!!

Rabu, 30 Januari 2013

Yang mana satu benar?

Gambar yang telah di- edit

Gambar asal yang sebenar
Walau apa pun anda nilailah sendiri akan kebenaran nya. Dari sumber yang di perolehi konon sebuah akhbar telah menipulasi akan gambar tersebut di spin hingga 65 darjah..!!

Ahad, 27 Januari 2013

Khas Untuk Duduk Dia Mencangkong

Trajidi yang ngeri

Trajidi yang ngeri

Trajidi yang ngeri
Tempat khas yang di syorkan kepada semua pengguna ialah untuk duduk bukan menggunakan nya dengan cara mencangkong atau bertenggong, jadi inilah akibat nya lihat gambar betapa ngeri nya akibat kemalangan tersebut. Seorang wanita koyak di bahagian punggung nya oleh kerana bertinggung di atas mangkok tandas ketika mahu membuang air besar@kecil. Dari berita yang diterima mangkok tandas tersebut terbelah atau pecah kerana menampung bebanan yang berat.

Jumaat, 25 Januari 2013

Subhanallah





Semuanya dengan kehendak ALLAH
SUBHANALLAH SEGALA PUJI BAGI ALLAH, YANG MENJADIKAN SEKALIAN ALAM. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Marilah kita mengambil ikhtibar dari apa yang kita saksikan ini, semoga ianya mendatangkan keinsafan dalam diri kita semua. Bersyukurlah kita kepada Nya (Allah) kerana kurniakan kita sifat yang cukup lengkap...ALHAMDULILLAH.

Rabu, 23 Januari 2013

Dah Bosan Rasa Hidup

Kalau dah bosan rasa untuk hidup adalah lebih baik duduk diam dan jangan cari penyakit, kalau buat juga akhirnya sendiri yang merasa..!!

Selasa, 22 Januari 2013

Dah terlampau taksub

Dah terlampau taksub sehinggakan mensia-siakan nikmat hidup

Boleh percaya ke? selama 40 tahun tangannya diangkat tidak diturunkan langsung

Amar Bhari
Amar Bhari seorang karyawan pada sebuah perpustakaan di New Delhi, sejak 40 tahun lalu dia memutuskan untuk meninggalkan aktivis duniawinya untuk mengabdikan diri kepada Dewa Siva. Sebuah perpustakaan yang sangat ekstrim menurut sebahagian orang kerana untuk melakukan itu dia harus meninggalkan keluarga dan rumah dan hartanya. BOLEH CAYA KE? mengangkat tangan sebelah tanpa diturunkan selama 40 tahun JAWAPAN NYA DIA BODO...

Ahad, 20 Januari 2013

TAKTIK NAK PANCING UNDI

PROVOKASI
Taktik untuk sesuatu kepentingan pastinya ada walau dalam apa jua bentuk baik dalam perniagaan, politik dan sebagainya. Mesti ada satu taktik dan teknikal digunakan, ini sudah menjadi lumrah dunia pada hari ini. Mereka terpaksa keluarkan walaupun sesuatu itu terlalu buruk kerana demi kepentingan mereka sendiri.

Contoh gambar di atas konon nya disebarkan oleh orang-orang tertentu untuk memburuk kan ketua Pembangkang Anwar Ibrahim dan merosak kan imej nya agar reputasi sokongan rakyat terhadap nya akan merosot pada PRU-13 akan datang. Lalu kerja buruk ini konon kata blog di sinun ini adalah kerja dari kompirasi dari pastinya tuduhan tersebut terhadap UMNO dan BARISAN.

Tapi penulis blog tersebut tak terangkan dimana flyer itu di-jumpa dan tak kemukan empat saksi kehkeh.. sebagai yang diminta oleh PAS setiap kali kalau ada tuduhan yang di buat. Video dan CCTV tak main yer.. kerana itu "BESI" kata Haji Hadi Awang.

Pon..ponnn..ngaku pula penulis tersebut itu gambar Anwar Ibrahim, tapi video Cinadoll dikata lak palsu kwang..kwang..!!

Sabtu, 19 Januari 2013

Jumaat, 18 Januari 2013

Haiya..RM100 manyak kicik ka?

RM100 MANYAK KICIK
Haiya kalo manyak kicik itu loi..apa pasai lu angkat? satu olang anak RM100, dua olang anak RM200 - Sepuloh olang anak baca RM1000 lo.. makahai lu..

Rabu, 16 Januari 2013

Terbaik kerja amal PAS dari ashik menfitnah

Penari K-pop dari Indon

Hah..elok macam ni kerja murni dari PAS yang gue hargai dari asyek menabur fitnah kerana demi kepentingan politiknya..Tahniah lah kerana berjaya menyelamatkan alam sekitar dari 'BERJEREBU'

Selasa, 15 Januari 2013

KO DAH MALU EKK..!!

(Kalimah ALLAH) PAS malu dan takut

Itulah ko..lepas tu muka monyok buat muka kesian...

Salam Perkenalan Untuk Semua

Salam Perkenalan: anda ingin mengenali saya.. nah kini sudah tersedia wajah manis yang menawan hati sanubari anda. Saya baru didalam bidang penulisan blog, oleh itu adalah di minta sekiranya ada artikel yang boleh dikongsikan, anda boleh kirimkan ke email saya dan alamat email tersebut anda boleh perolehi di profil saya.

Saya dengan berbesar harapan semoga ada para-para pelawat yang ada mempunyai blog agar sudi add link saya di blog rakan semua dan dalam masa yang sama maklumkan kepada saya kerana saya juga akan add kan link blog rakan-rakan kedalam blog saya.

Sila beri tunjuk ajar, saya perlukan bimbingan dari sifu-sifu blogger yang telah mahir didalam bidang penerbitan di media massa. Oleh itu salam perkenalan sekali lagi dari saya untuk anda semua.

ikhlas dari saya 
Qarun Wahabu.