Hormat Tok Guru Kalau Dia Gentleman

Madah Berhelah Nik Aziz
Lakonan Nik Aziz dengan madah berhelahnya bertujuan mengaburi untuk semua lebih-lebih lagi kepada pengikutnya. Memang boleh di anugerahkan pelakon badut terbaik diabad ini kepada tok guru PAS yang bernama Nik Aziz. Apa tak lucunya sempena hari jadinya dia yang pergi berkunjung mencari rakan, bukan rakan yang berkunjung mencarinya. Dengan usia dan tenaga yang sudah kelihatan lemah sanggup mencari Karpal Singh di Pulau Pinang dengan hanya untuk menerima sepotong kek.

di sebaliknya ada muslihat untuk tontonan umum konon nya dengan bergambar bersama menerima kek dari Karpal Singh dan juga sumbangan dari seorang paderi, bahawa isu penggunaan kalimah ALLAH di gereja sudah selesai. Walhal sebenarnya Karpal 'Singa' masih mengatakan isu tersebut belum selesai dan bertegas minta majlis syura menerima ketetapan dalam musyuarat bersama dengan Presiden PAS hadi Awang adalah terpakai Karpal juga berkata kedatangan Nik Aziz adalah sekadar kunjungan biasa, tidak ada perbincangan tentang hal-hal politik.

Dengan nada keangkohan nya menjawab solan pemberita semasa selepas pemecatan Ustaz Nasha dari keangotaan Majlis Syura "saya pengerusi (Majlis Ulama) tiada siapa boleh bantah. Berani ke Tok Gundu ini berkata demikian kepada Karpal dengan jawapan yang sama seperti di atas "saya pengerusi majlis ulama tiada siapa boleh bantah. Parti PAS adalah parti saya (Nik Aziz) semua orang mesti ikut cakap saya"

P/S gentleman ke Tok Gundu ni?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan